top of page

Vragen die je te binnen schieten over de Scandinavië Expeditie:

Hier volgen de antwoorden!

Leuk maar....

Wie organiseert deze Roadtrip?

2Do Events is de organisator van deze Roadtrip. Met eigenaresse Vera van den Boogaard aan het hoofd van de organisatie. De passie voor Roadtrips in niet nieuw en Vera van den Boogaard heeft in de afgelopen jaren meer dan 50.000 km aan Roadtrips gereden (bijna de wereld rond). 2Do Events bestaat sinds juli 2008 en doet meer dan Roadtrips alleen, maar daarvoor zie website www.2do-events.nl. Overigens zijn al onze Roadtrips vooraf uitgezet en gereden door de organisatie zelf.

Ben jij geschikt of ongeschikt?

Wil je het exacte reisschema weten, al het onverwachte van te voren elimineren en standaard om 22:00 uur naar bed dan is de Highland Trail niets voor jou. Maar zoek je uitdaging, een keer wat anders dan anders en geniet je van het onverwachte dan is deze Roadtrip je op het lijf geschreven. Met een beetje humor en de juiste mentaliteit “cruise” je door de landen heen en maak je deze trip tot een onvergetelijke gebeurtenis.

Wat betekent “unsupported”?

Dat betekent dat je volledig op jezelf of mede rijders/teams aangewezen bent onderweg. De uitdaging is om deze heldentocht te volbrengen zonder formele ondersteuning van buitenaf. Je gaat de Highland Trail samen met je teamgenoten volbrengen zonder steun van de organisatie (bij noodgevallen zijn we bereikbaar en zullen we alles doen om te helpen natuurlijk). Je bent zelf verantwoordelijk voor het voltooien van je reis en je rijdt op eigen risico en zonder begeleiding vanuit de organisatie on the spot. 
 

Wat als ik niet kan sleutelen?

Het is natuurlijk wel makkelijk als je technisch aangelegd bent. Maar ben je dit niet, dan is het geen probleem. Je bent met meerdere teams en ook willen de locals je eigenlijk altijd graag helpen. Je kunt tenslotte niet overal goed in zijn! Lief knipogen kan ook wonderen doen. Zie dit als een uitdaging!

Wie kan er deelnemen?

Iedereen kan deelnemen mits hij aan de gestelde wettelijke eisen voldoet voor het besturen van een voertuig (geldig rijbewijs etc). Er is geen maximum aan de leeftijd gesteld. Het is een Roadtrip voor jong en oud. Heb je een avontuurlijk hart en kun je genieten van het onverwachte dan ben je met deze tocht aan het juiste adres. Deze Roadtrip laat je ervaren hoe je met “eenvoudige” middelen een fantastisch avontuur kunt beleven. Verwacht geen uitgeschreven routes van A tot Z of back-up team maar beslis zelf of met je collega teams hoe je steeds van A naar B komt.

Route...

Hoe lang duurt deze trip?

In zijn totaliteit ben je 20 dagen onderweg. Je start op zaterdag 11 juli 2015 en komt drie weken later weer terug in Nederland. In kilometers bedraagt het zo’n 8500 km.

Hoeveel dagen zit ik daadwerkelijk op de weg?

Het reizen is een doel op zich! Het reizen is dus een belangrijk onderdeel van deze roadtrip. Er wordt rekening gehouden met het feit dat je niet alles voorbij moet rijden en er zijn dus meerdere rustmomenten op mooie plekken ingebouwd. Ook rijd je de ene dag 600 km en de andere dag weer 200 km. Dit is afhankelijk van de bezienswaardigheden onderweg en de eindbestemming. Het is en blijft natuurlijk wel een Roadtrip.

Hoe zit een gemiddelde dag eruit in deze roadtrip?

Laten we uitgaan van een gemiddelde dag. Je staat op tijd op en geniet met anderen van een ontbijtje, vervolgens even je voertuig checken (oliepeil etc.) en gas erop. De tijd van vertrek bepaal je zelf of met mede Roadtrippers (zal meestal tussen 8.00 – 10.00 uur liggen). Kom je een mooie plek tegen voor de lunch dan direct de handrem erop en even lekker rust. ’s Middags weer even wat kilometers vreten en vervolgens een mooie overnachtingsplek zoeken en barbecueën maar. Tijdens de dag stop je bijvoorbeeld in dorpjes om je avondeten bij elkaar te sprokkelen. ’s Avonds geniet je van de gezelligheid met de andere teams en niet te vergeten de locals op campings, aan zee en mooie uitzichtpunten.
 

Hoe te navigeren tijdens de route?

Dit mag je zelf bepalen. Als jij denkt op de zon en/ of de sterren te kunnen navigeren is het prima. Het andere uiterste is natuurlijk een 22” navigatiesysteem. Vanuit de organisatie geven we het advies om met normale (papieren) landkaarten te werken, dit past het beste bij deze roadtrip.. Dit is een uitdaging, mooi tijdverdrijf, zorgt voor goede samenwerking en is nog leuk ook. Je zult merken dat het navigeren via landkaarten veel leuker is en dat je veel meer kennis opdoet van de route. Ook de weg vragen aan locals is een hele beleving. Je kunt vaak bij chauffeurs/transportbedrijven veel van deze landkaarten zo krijgen.

Wat staat er in het roadbook (naast de route)?

•    Overnachtingsplekken (campings of wild kampeer plekken). Het is leuk om ’s avonds met de andere teams weer aan het kampvuur te zitten en de verhalen van de dag te vertellen.
•    Bezienswaardigheden (plekken waar je even de handrem erop moet zetten)
•    Ambassade adressen en noodnummers
•    Tips in omgang en cultuur van de betreffende landen
•    Verkeerregels per land
•    Back Up telefoonnummers / app service
•    Foto en Film Battle
•    En nog veel meer……

Hoe zit het met het kiezen van de route?

Bij de start ontvang je een roadbook. Hierin staat de eindbestemming per dag. Hoe je van A naar B rijdt mag je helemaal zelf weten. Dat maakt deze roadtrip juist zo mooi. Je hebt zelf de vrijheid waar je stopt, op bezoek gaat of hoe laat je vertrekt. Het is wel verstandig is om de info van het roadbook op te volgen om zo een beetje op schema te blijven. Op deze manier is er voldoende tijd om ’s avonds bij het kampvuur de verhalen van de dag te delen. In het roadbook staat overigens veel meer informatie dan alleen de route. 
 

Barrel / motor / camper...

Wat wordt er verstaan onder een “Barrel”?

Er wordt gesproken over een gepimpte wagen (auto, bus, motor, ?) van rond de € 750,-. Het is de bedoeling dat deze indicatie als maatstaf genomen wordt. De wagen hoeft dus geen wrak te zijn, maar gewoon een goedkope bolide is prima. Dit is een nadrukkelijk onderdeel van de expeditie en je zal merken dat deze regel de expeditie stukken mooier maakt. Hieronder enkele voorbeelden:
•    Ik ben student en rijdt nu een Peugeot 205 uit 1992 en ik heb deze 3 maanden geleden gekocht voor € 925,- bij een garage. 
    Antwoord organisatie: Prima keuze en geschikt voor deze tocht
•    Ik ben in bezit van een 4-wheel aangedreven Suzuki uit 2005 en deze heb ik vorig jaar gekocht voor € 8.800,-. 
    Antwoord organisatie: Nee dit is nu juist niet de bedoeling het is geen barrel.
•    Mijn vader heeft een garage en heeft een schade wagen staan, een Nissan Petrol uit 1996 en indien ik deze een beetje opknap is die al vlug € 2500,- waard. 
    Antwoord organisatie: Dit kan nog prima, knap de barrel op in stijl (groen bijvoorbeeld) en rijden maar 
•    Ik koop een Renault 5 vanaf de sloop en krijg deze auto APK gekeurd. 
    Antwoord organisatie: That’s the spirit en prima geschikt voor deze tocht
•    Ik heb een oud Volkswagenbusje uit 1979 en deze is nog prima in orde. Naar alle waarschijnlijkheid is deze bus meer waard dan de indicatie van € 750,-. 
    Antwoord organisatie: Rijden in stijl wordt gewaardeerd en ook hier ziet de organisatie geen probleem

Wat wordt er verstaan onder “rijklaar” maken van de auto/ motor?

Je kan het zo gek maken als je zelf wil, maar het blijft een low budget barreltocht dus “pimp” je wagen op een leuke manier. Met wat creatieve inbreng kun je voor weinig geld veel onderdelen en onderhoud voor elkaar krijgen. Neem ook geen vracht aan reserve onderdelen mee, gewoon simpel denken, want bijna alles is onderweg te verkrijgen (in Rusland rijden ook gewoon auto’s).

Hoeveel mensen gaan er in een barrel?

Ook hierin ben je vrij om te bepalen, maar het 4 man in een Mini + bagage wordt natuurlijk een lastig verhaal. Over het algemeen wordt 2 personen per auto als prettig ervaren.

Wat kost deze Roadtrip aan brandstof?

Dit is natuurlijk per barrel en type brandstof verschillend. Het is simpel te berekenen uitgaande dat je ongeveer 8500 km zal rijden gedurende deze Roadtrip. De brandstofprijzen liggen wat hoger dan in Nederland.
 

Waar komen de stickers van de organisatie?

Als deelnemer van de Scandinavië Expeditie wordt je voertuig vanuit de organisatie geheel in stijl gezet. Dit betekent dat jouw “ barrel” voorzien wordt van heuse Scandinavië Expeditie stickers. Graag hiervoor de zijdeuren en motorkap of achterklep vrijhouden. De bestickering wordt op je voertuig aangebracht door medewerkers van 2Do Events tijdens de “Infodag” ca twee maanden voor vertrek.

Wat zijn de bijzondere voorwaarden m.b.t. de autopapieren?

Indien de barrel op naam staat van 1 van de teamleden en APK is gekeurd scheelt dit veel problemen bij een grensovergang. Indien de papieren niet op jouw naam staan dient men een z.g. autorisatieverklaring te kunnen overleggen. Dat is een verklaring van degene op wiens naam het voertuig staat dat je gerechtigd bent dit voertuig te besturen (dit is een simpel formulier wat je kunt opvragen bij de ANWB). Check tevens de huidige autoverzekering en kijk op de groene kaart in welke landen de verzekering geldig is.

Doel...

Wat is het goede doel?

Het goede doel is milieu, alles staat in het teken van “groen”. Nu zijn we niet de moraalridders van Europa op dit gebied maar we willen wel ons steentje bijdragen en aandacht vragen voor het milieu. Dit is alles in combinatie met plezier. Je kunt dus zelf een originele manier bedenken en deze voorleggen aan de organisatie of je compenseert je eigen CO2 uitstoot door het planten van bomen. 

Wanneer de teams met een wagen (diesel of benzine) die 1 op 10 loopt deze route afleggen dan kost het € 30,00 om de uitstoot per barrel te compenseren (verplichte bijdrage). Hiervoor worden 10 bomen geplant en moet 1 boom 176,5 jaar groeien in de Filippijnen. Voor elke € 3,00 wordt er een boom meer geplant. Het streven is om met dit project zoveel mogelijk bomen te planten! Dus zoek sponsoren die helpen het milieu in stand te houden! Dit project verloopt via Stichting Trees for All.

Natuurlijk is het ook mogelijk om naast het planten van bomen een ander goed doel te steunen (graag in overleg met de organisatie).

Hoe kan ik mijn team laten sponsoren?

Maak gebruik van je eigen netwerk. Familie, vrienden, kennissen, bedrijven etc. Iedereen kan een potentiële sponsor zijn. Bedenk wel dat je geld op aan het halen bent voor een goed doel. Het is niet de bedoeling om het goede doel te gebruiken en vervolgens je eigen team te spekken!!! Voorbeelden van sponsoringen zijn:
•    Daag je vrienden uit om te wedden of je de eindstreep haalt (bepaald bedrag op laten inzetten).
•    Vraag aan je baas of hij je per km wil sponsoren. (€ 0,10 per km schiet lekker op!)
•    Zoek bedrijven die graag hun naam op de auto willen hebben voor een bepaald bedrag
•    Zoek de publiciteit van de plaatselijke media op en geef bedrijven ruimte hierin
•    Laat op je verjaardagsfeest iedereen een aantal bomen aanschaffen (wat is nu €3,00 per persoon) 
•    Regel een sponsorloop op de school van je kinderen voor het milieu
•    Mensen kunnen voor € 10,- een handtekening op je wagen zetten
•    Voor welk bedrag scheer jij je hoofd kaal?

Deze bovenstaande voorbeelden gaan allemaal ten gunste van het goede groene doel. Maar ook materiaal sponsoren zijn welkom voor elk team. Denk aan een garage die een “barrel” sponsort of een buurman die nog wat campingspullen heeft liggen. Je bent ook hier natuurlijk helemaal vrij in je keuze, maar in je directe familie of vriendenkring is normaal gesproken heel wat te vinden.

Mee doen...

Hoe werkt het inschrijven?

Heel simpel, stuur een mailtje naar info@2do-events.nl en je ontvangt een inschrijfformulier met de algemene voorwaarden bijgevoegd (ter ondertekening). Ga je akkoord met de algemene voorwaarden en is de betaling een feit, dan krijg je een bevestiging toegestuurd en heb je officieel een plaats bemachtigd als deelnemer aan de Scandinavië Expeditie!

Zijn er spelregels?

Er worden zo min mogelijk regels gesteld zodat eigen interpretatie hoogtij kan vieren. De wagen/ motor moet wel onder de kwalificatie “barrel” vallen. Dus aanschafwaarde ca € 750,- (denk hierbij bijvoorbeeld aan een sloopauto, oldtimer of een auto die je krijgt van een garage). De Roadtrip is geen race (gaat niet om de snelheid). Dus je bent zelf verantwoordelijk voor je rijgedrag, boetes en eventueel schade aan derden. Je wordt dus ook geacht de verkeersregels ten alle tijden op te volgen. Green is the spirit. Je compenseert je uitlaatgassen/ uitstoot op een ludieke manier en laat zien dat het milieu een belangrijk aspect is.

Hoeveel voertuigen kan ik per team inschrijven?

Dit is niet aan een limit gebonden.

Start en Eindpunt van de Scandinavië Expeditie?

De start zal plaatsvinden in Nederland, maar de locatie blijft nog even geheim. Wees gerust, dit wordt een openbare locatie waarbij familie en vrienden van harte welkom zijn om jullie uit te komen zwaaien en dit wordt ruimschoots op tijd kenbaar gemaakt aan de deelnemers.
De Scandinavië Expeditie is natuurlijk pas afgelopen als je weer in Nederland terug bent. Wij zorgen voor een ludieke start en finish!

Wat kost de inschrijving en wat krijg ik er voor terug?

Het inschrijfgeld is € 495,- per team/auto (2 personen). Wanneer je je inschrijft voor 1 januari 2015 krijg je per team € 50,- korting op je inschrijving. De moeite waard dus om er op tijd bij te zijn! Voor overige  teamleden komt er € 150,- per extra deelnemer vanaf 16 jaar bij en € 95,- voor deelnemers tot 16 jaar.

 

 

•    Teampagina op website Avontuurlijke Roadtrips
•    Een onvergetelijke ervaring!!!
•    Je ontvangt bij de start het roadbook met alle mooie plekken en vele tips
•    Back-up vanuit Nederland (mocht je echt in de problemen komen dan kun je altijd bellen)
•    Infodag +/- twee maanden voor vertrek (presentatie/ kennismaking met andere teams) 
•    Benodigde informatie/ tips om je voorbereiding + reis goed te laten verlopen
•    Hulp bij bootoversteek
•    Teamstickers (zijdeuren + motorkap vrijhouden. Bestickering wordt aangebracht door onze professionele medewerkers)
•    Team shirts (om in stijl te vertrekken)
•    Leuke/ handige gadgets
•    Teaminfo + app portal voor op de hoogte houden thuisfront
•    Ludieke start en finish

Wat kost nu zo’n Scandinavië Expeditie?

Dit ligt natuurlijk helemaal aan jezelf. Deze barreltocht is een low budget reis dus dit heb je zelf in de hand. Naast je voertuig, inschrijfgeld en brandstof ben je per team van twee personen nog zo’n € 750,- tot € 1000,- kwijt. Vergelijk dit maar eens met andere vakanties, twee weken weg met zijn tweeën, waar kun je dat nog voor dit geld! De Scandinavië Expeditie heeft als insteek dat je zoveel mogelijk overnacht in de vorm van kamperen, zowel op campings als gewoon in de “ Middle of Nowhere”. Gemiddeld kost een camping overnachting gedurende de expeditie ca € 25,- per nacht (1 auto + 2 personen).
* de bovengenoemde prijzen zijn slecht ter indicatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Waar moet ik op letten wat betreft reispapieren?

Je moet zelf zorgen voor een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in de landen die je doorkruist. Let er ook op dat je reisverzekering in orde is.

Voor Rusland moeten er zaken geregeld worden zoals visum, autoverzekering, autobelasting. (2Do Events gaat je hierbij helpen na inschrijving en alle stappen worden keurig uitgelegd).

Kan het zijn dat de Roadtrip niet doorgaat?

De mogelijkheid is aanwezig, maar de kans is vrij klein. In de landen die we aandoen is geen politieke onrust of dreiging van oorlogen. De veiligheid in deze landen is ook op een acceptabel niveau en dus ook hier geen “beren” op de weg. Zoals met elke roadtrip is er wel een ondergrens wat betreft het aantal deelnemende teams wat nodig is om de Roadtripl te doen slagen. De organisatie heeft een ondergrens vastgesteld van 5 teams per vertrekdatum. Uiterlijk eind mei 2015 moet dit bekend zijn. De organisatie behoudt zich dus het recht om deze roadtrip uiterlijk in mei 2015 op te schorten.

 

Bij het niet gezamelijk doorgaan van deze Roadtrip, ontvang je voor € 100,- toch het Roadbook boordevol info, restant bedrag wordt teruggestord. 

Please reload

  • Facebook Vintage Stamp
  • Twitter Vintage Stamp
  • YouTube Vintage Stamp
  • LinkedIn Vintage Stamp

Wil jij jou ervaringen delen of heb je interesse?

Wij horen het graag van je!

avontuurlijkeroadtrips@gmail.com of +31499460622

  • Flickr Vintage Stamp

Nieuwsbrief

bottom of page